Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met gemengde paddestoelen recept
Eendenborst met gemengde paddestoelen recept

Eendenborst met gemengde paddestoelen


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Snijd een ruitpatroon in de velkant van de eendenborstfilets en wrijf de vleeskant in met zout. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Bak in een droge koekenpan de eendenborstfilets op de velkant in 8 minuten bruin. Keer ze om en bak de andere kant in 4 minuten bruin en rosť van binnen. Wikkel de filets in alu-folie om warm te houden. Snijd alle paddestoelen in stukjes en bak ze in het achter gebleven bakvet 5 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg al roerend de wijn, azijn en honing toe aan het achter gebleven bakvet. Kook het geheel in tot een gebonden saus. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg ze op 4 borjes. Verdeel de paddestoelen erover en schenk er een beetje jus omheen. Bestrooi het gerecht met bosuitjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborst met gemengde paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven