Franse knoflooksoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
  2. Halveer de bollen en leg ze in een kleine braadslede.
  3. Strooi de en wat zout en peper over de en druppel er 3 drupples over.
  4. Schuif de braadslede in de oven en rooster de bolletjes ruim 1 uur tot ze zacht en goudbruin zijn.
  5. Laat ze afkoelen en knijp de teentjes dan tussen duim en wijsvinger boven een soeppan uit.
  6. Schenk het bakvet uit de braadslede erbij en maak alles fijn met een vork.
  7. Strooi de erover en verwarm het geheel op een zacht vuur.
  8. Voeg al roerend 1 liter warm water in gedeelten toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
  9. Pureer het geheel met een staafmixer tot de soep mooi glad is.
  10. Breng de knoflooksoep op smaak met een halve theelepel (eventueel wat meer naar smaak) en royaal zwarte peper en laat hem nog zachtjes 20 minuten pruttelen.
  11. Snijd van het stokbrood 8 dunne schuine plakken,bestrooi ze met de kaas en laat ze onder de grill in 3 minuten goudbruin worden.
  12. Schep de hete knoflooksoep in warme diepe borden en leg de kaassneetjes hierop.
  13. Garneer de broodjes met een toefje .
25
25
25

Variaties op Franse knoflooksoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Franse knoflooksoep
VariatieAantalGang
Franse Knoflooksoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • volkoren stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en volkoren stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
237 kcal
11%948 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
47 g.
18%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse knoflooksoep