Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde met ricotta gevulde artisjokkenbodems recept
Gegratineerde met ricotta gevulde artisjokkenbodems recept

Gegratineerde met ricotta gevulde artisjokkenbodems


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de artisjokkenbodems uit de pot en droog ze. Besproei ze met wat olijfolie (een verstuiver is daarbij handig). Leg ze op een bakplaat. Doe de ricotta in een schaal en voeg daaraan de salie toe (1/4 potje gedroogde salie). Meng alles goed dooreen en breng op smaak met wat zout en peper. Vul de artisjokkenbodems ruimhartig met het ricottamengsel. Strooi er wat geraspte kaas overheen en daarop het amandelschaafsel. Leg de kerstomaatjes ook op de plaat en zet deze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160C. Op het laatst de grill even aanzetten totdat de bovenkant goudbruin wordt. Serveer op kleine borden. Drapeer er de kerstomaatjes omheen en garneer met de geraspte komkommer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerde met ricotta gevulde artisjokkenbodems recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven