Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerde mosselen op en bedje van prei recept
Gegratineerde mosselen op en bedje van prei recept

Gegratineerde mosselen op en bedje van prei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een witte wijnsaus door de fumet samen met de witte wijn en de sjalot voor een derde in te koken. De room toevoegen en nog 20 minuten laten trekken. Afsmaken en van dikte brengen. Prei kuisen, halveren en in halve ringen van ongeveer een halve cm. Snijden, gaarstoven onder deksel in een beetje water. Prei laten uitlekken. Mosselen voor 3/4-de garen, uit de schelp halen en ontbaarden. Het sap van de mosselen door een neteldoek passeren en een beetje bij de witte wijnsaus voegen voor je ze afsmaakt en op dikte brengt. De prei op het bord verdelen. Hierop de mosselen, napperen met de saus en overstrooien met de gemalen kaas. Gratineren onder de grill.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegratineerde mosselen op en bedje van prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven