Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Midia saganaki recept
Midia saganaki recept

Midia saganaki


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snipper de sjalotten ragfijn. Snijd de paprika's in dunne reepjes van 2 á 3 cm. Ontvel de tomaten en haal de zaadlijsten eruit. Hak de tomaten fijn. Kook de mosselen en haal de baard eraf. Snijd de kruiden en knoflook fijn. Doe de olijfolie in de pan en fruit de sjallotjes glazig. Bak de knoflook even mee en blus alles af met de tomaten. Doe vervolgens de kruiden en de paprika's erbij en maak de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus vervolgens 20 minuten inkoken op een matig vuurtje tot het een smeuïg geheel is. Doe de mosselen bij de saus en laat deze even 5 minuten mee sudderen. Verdeel de saus en de mosselen over de ovenschaaltjes. Verdeel de feta in brokjes over de schaaltjes en roer deze even door de saus. Zet de schaaltjes vervolgens in een voorverwarmde (160 graden celsius) oven en laat deze 1 5 minuten doorgaren. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

Lekker met Grieks/Turks brood om in de saus te soppen. Een frisse Griekse salade en een goed glas rode Imiglykos.

Allergenen Informatie

Voor dit midia saganaki recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven