Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
mini quiche met sjalot en gamba recept
mini quiche met sjalot en gamba recept

mini quiche met sjalot en gamba


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 170 graden C. Rol het bladerdeeg uit en bedek de bakvormpjes. Prik met een vork een paar gaatjes in het bladerdeeg en bak ze in 10 minuten lichtbruin. De sjalotten pellen, halveren en ragfijn snijden. De knoflook pellen, halveren en fijnhakken. De prei in de lengte halveren, wassen en in dunne ringen snijden. De venkel in kleine blokjes van 5 centimeter snijden. De gamba's pellen, het darmkanaal verwijderen en in blokjes van 1 centimeter snijden. Vermeng de eidooier met de slagroom en breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit sjalot, knoflook en gamba een paar minuten. Voeg venkel en prei toe en roerbak nog 2 minuten. Haal van het vuur af, laat even afkoelen en roer het eidooiermengsel er doorheen. Breng op smaak met zout en peper en schenk het mengsel in de bakvormpjes. Bestrooi met de parmezaanse kaas en bak de quiches in 1 2 minuten gaar en goudbruin in de oven op 170 graden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mini quiche met sjalot en gamba recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven