Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasteitjes met geitenkaas en honingsaus recept
Pasteitjes met geitenkaas en honingsaus recept

Pasteitjes met geitenkaas en honingsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 165C. Verwijder de kapjes van de pasteitjes en gooi ze weg. Neem een klein vuurvast ovenschaaltje en vet dat een beetje in met olijfolie. Zet de pasteitjes hierin en plaats ze 7 minuten in de oven. Snijd ondertussen het kaasje in stukjes en wentel die door de sesamzaadjes. Neem na 7 minuten de pasteitjes uit de oven en vul ze geheel met de kaas. Leg er nog enkele stukjes kaas bovenop en leg de eventueel overgebleven kaas ernaast in het ovenschaaltje. Plaats het geheel terug in de oven en laat nog 10 minuten bakken totdat de kaas geheel gesmolten is. Verwarm 10 deciliter water in de sauteuse en los daarin 1/5 deel van een kippenbouillonblokje op. Breng aan de kook en strooi er de sausbinder bij. Goed doorroeren totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg de honing toe en laat onder voortdurend roeren nog enkele minuten doorkoken. Houd de saus warm op een kleine pit. Neem de pasteitjes uit de oven en leg ze elk op een groot plat bord. Schep er de overtollige kaas uit de ovenschaal overheen. Bedruip royaal met de honingsaus. Garneer met de klein gesneden rauwe groenten. Serveer er een glas droge witte Italiaanse wijn bij zoals Soave, Orvieto of Verdicchio dei Castelli di Jesi

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pasteitjes met geitenkaas en honingsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven