Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roomsoep van gerookte forel recept
Roomsoep van gerookte forel recept

Roomsoep van gerookte forel


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gerookte forel van graten en vel ontdoen. De filets in stukjes snijden en in de koeling wegzetten voor later gebruik.(afgedekt) Prei, bleekselderij, ui en dille schoonmaken en klein snijden. (bewaar de dille voor garnering) De lepels slagroom stijf kloppen en in de koeling afgedekt wegzetten. Waterkers fijn hakken. Amandelschaafsel licht bruineren. De vellen en visgraten aanbakken.(niet bruin laten worden) De ui, de geperste knoflook en de groenten mee laten smoren. Het aanbaksel met de wijn en vermouth afblussen en losroeren. Water toevoegen, alles aan de kook brengen en eventueel het gevormde schuim eraf scheppen. Op een laag vuur 20 minuten zachtjes laten trekken. Daarna zeven en door een doek passeren. Opnieuw aan de kook brengen en het geheel tot een derde inkoken. De slagroom toevoegen en kort doorkoken. De eidooier door de stijf geslagen slagroom spatelen en hiermee binden.(de soep niet meer koken, wel verhitten tot ongeveer 80 graden C.) De koude boter klontje voor klontje toevoegen en met de garde door de soep kloppen. Het geheel op smaak brengen met citroensap, peper en zout. Presentatie: verwarm de stukjes forel. De stukjes forel over de voorverwarmde borden verdelen. Hierop de hete soep schenken en afgarneren met fijngehakte waterkers en amandelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roomsoep van gerookte forel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven