Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schaaldierensoep met gevulde kooltjes recept
Schaaldierensoep met gevulde kooltjes recept

Schaaldierensoep met gevulde kooltjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de langoustines rauw en fruit de koppen en schalen (houd de staarten apart) in een braadpan in een scheutje olie met 1 blaadje laurier, 1 kleine in ringen gesneden ui en een stukje in blokjes gesneden venkel. Flambeer met cognac, voeg een flinke scheut wijn toe en wacht tot de alcohol is verdampt. Voeg 1 theelepel tomatenpuree, 1 in blokjes gesneden worteltje, zout, zwarte peperkorrels, enkele takjes peterselie en koriander en 1,5 liter water toe. Houd het geheel 40 minuten tegen het kookpunt aan, zodat de bouillon niet vertroebelt. Schenk de soep door een zeef zodat u een bijna transparante bouillon overhoudt. Bereid ondertussen de kooltjes. Blancheer de koolbladeren, laat ze drogen op een theedoek en verdeel elk blad in 3 stukken. Hak de zeebaarsfilet en de gambastaarten met een mes fijn, doe alles in een schaal en kruid met zout, peper uit de molen en fijngehakte dragon. Verdeel het mengsel over de 18 stukken kool, vouw ze dicht als pakketjes en stoom ze gaar. Bak in een koekenpan in een scheutje warme olie de langoustinestaarten, bestrooi ze met zout en peper. Schenk de bouillon, zodra hij klaar is, in kommen. Voeg de kooltjes en de gebakken langoustinestaarten toe en garneer met dragon en koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schaaldierensoep met gevulde kooltjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven