Schaaldierensoep met gevulde kooltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de rauw en fruit de koppen en schalen (houd de staarten apart) in een braadpan in een scheutje olie met 1 blaadje , 1 kleine in ringen gesneden en een stukje in blokjes gesneden venkel.
  2. Flambeer met , voeg een flinke scheut toe en wacht tot de alcohol is verdampt.
  3. Voeg 1 theelepel , 1 in blokjes gesneden , , zwarte , enkele takjes en en 1,5 liter water toe.
  4. Houd het geheel 40 minuten tegen het kookpunt aan, zodat de bouillon niet vertroebelt.
  5. Schenk de soep door een zeef zodat u een bijna transparante bouillon overhoudt.
  6. Bereid ondertussen de kooltjes.
  7. Blancheer de koolbladeren, laat ze drogen op een theedoek en verdeel elk blad in 3 stukken.
  8. Hak de zeebaarsfilet en de gambastaarten met een mes fijn, doe alles in een schaal en kruid met , peper uit de molen en fijngehakte .
  9. Verdeel het mengsel over de 18 stukken kool, vouw ze dicht als pakketjes en stoom ze gaar.
  10. Bak in een koekenpan in een scheutje warme olie de langoustinestaarten, bestrooi ze met en peper.
  11. Schenk de bouillon, zodra hij klaar is, in kommen.
  12. Voeg de kooltjes en de gebakken langoustinestaarten toe en garneer met en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
153 kcal
7%612 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%92 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schaaldierensoep met gevulde kooltjes