Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaghetti vongole op z'n Siciliaans recept
Spaghetti vongole op z'n Siciliaans recept

Spaghetti vongole op z'n Siciliaans


Ingrediënten


Bereidingswijze


Per persoon een volle hand vongole in een hete pan met olijfolie doen. Dan de gesnipperde ui, Spaanse peper en knoflook erbij voegen. Weer afblussen met witte wijn.
Deksel op de pan en stomen tot de vongole net open zijn. De schelpjes die dicht blijven weggooien. De spaghetti, ongeveer 150 gram per persoon, `al dente´ voorkoken, toevoegen, goed doorroeren, beetje citroensap erbij en afganeren met verse peterselie.

Serveersuggesties

Je kunt hier ook nog kleine tomaatjes indoen, maar die moeten even samen met de vongole worden gebakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaghetti vongole op z'n siciliaans recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spaghetti vongole op z'n Siciliaans heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heerlijk recept!
    Joep gaf dit recept op 29 oktober 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven