Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg recept
Waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg recept

Waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de kip in een diepvries of ovenzak en strooi er flink wat kipkruiden op. Bind de zak toe en schud goed zodat de kruiden zich mooi verdelen. Laat deze zak bij voorkeur een nacht in de frigo staan. Doe nu de kip in een kookpot en kook ze samen met 3 bouillonblokjes. Na het koken zo vlug mogelijk het vel van de kip verwijderen en het vlees in stukken snijden. Houd van het kippewit 4 mooie vierkante stukjes om uw bord af te werken. Snijd het wit van de prei in ringen en kook deze gedurende 30 minuten. Giet de prei af, maar houd het kookvocht. Neem nu een kookpot, doe er de boter in en laat ze bruin worden. Doe er 1 soeplepel bloem bij en laat even inbakken zodat de meelsmaak verdwijnt. Doe er nu een beetje van het kookvocht van de prei bij zodat je een mooie saus bekomt. Doe daarna de kaas erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe er nu de kippenstukjes en de prei bij en laat even inkoken. Haal er de 4 mooi gesneden kipstukjes uit. Bak ondertussen de bladerdeeg en snijd er daarna 4 rechthoeken uit van 12 x 8 cm. En 4 van ± 3 x 3 cm. Leg nu op een rechthoekig bord een rechthoek bladerdeeg van 12 x 8 cm en doe er een beetje waterzooi op. Leg daarboven 1 van de gesneden kipstukjes op met daarboven het kleine stukje bladerdeeg.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit waterzooi van prei, kip en kaas op bladerdeeg recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven