Witloftaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de voet van de en snijd de vervolgens doormidden.
  2. Bewaar de harten.
  3. Smelt de met het en de suiker in een braadpan.
  4. Leg de er in en konfijt deze op een zacht vuur onder zo af en toe voorzichtig roeren.
  5. Als ze soepel en goudgeel zijn, leg ze in een bord en laat ze rusten.
  6. Leg vervolgens de witlofharten in de pan en konfijt deze op de zelfde wijze.
  7. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  8. Neem een taartvorm, smeer deze in met , doe er het in en snijd het overtollige deeg er af.
  9. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  10. Leg in het midden de harten van de (maak er een stervorm van).
  11. Drapeer vervolgens de witlofbladeren er omheen, eveneens in stervorm.
  12. Bestrooi het geheel met stukjes walnoot en gedroogde .
  13. Prak de met een vork en strooi deze vervolgens over de .
  14. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in oven.
  15. Het deeg moet goudgeel worden.
  16. Lauw serveren.
25
25
25

Variaties op Witloftaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witloftaart
VariatieAantalGang
Witloftaart3Hartige taarten
Omgekeerde witloftaart (witlof tarte tartin)1Vegetarisch
Witloftaart met rode ui en brie1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Witloftaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel is dat, 0,5 pot ricotta?
Kerroua 30 januari 2013
Dit recept klopt niet. De hoeveelheid andijvie wordt niet vermeld bij de ingrediënten. Vervolgens wordt bij de bereiding gesproken over witlofharten. Dat moeten volgens mij de andijvieharten zijn. Jam... Lees reactie
hulstblaadje 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
75 kcal
3%600 kcal
Vetten
6 g.
8%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witloftaart