Witloftaart met rode ui en brie
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg er de plakjes in een rechthoek op met de bebloemde kant naar beneden.
- Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Bak het deeg 10 minuten inhet midden van de oven.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur ca 10 minuten.
- Snijd de onderkant van de stronken af en halveer de in de lengte.
- Verwijder de harde kern.
- Snijd het lof in repen.
- Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee.
- Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Schep het mengsel op het , verdeel de brie en de erover.
- Bak de taart nog 20 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witloftaart440m
-
Recept
Brie-courgettetaart41u15m
-
Recept
Hartige taart broccoli/brie/cashewnoten41u
-
Recept
Broccoli brie taart41u30m
-
Recept
Quiche met brie435m
-
Recept
Prei met rode ui onder een dakje41u10m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg en roombrie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 77 kcal | 3% | 308 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |