Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalm-komkommerschoteltje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de komkommer,halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de helften in plakjes van 1 cm, blancheer ze 2 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken
Snijd de dille fijn, maar houd wat toefjes apart voor de garnering. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze. Dep de komkommerstukjes droog.
Verhit de olie in een wok en roerbak de komkommer ca 2 minuten, voeg de zalm toe en roerbak deze voorzichtig 2 minuten mee.
Roer de maizena met een beetje melk tot een glad papaje. Schenk de rest van de melk en de crème fraiche bij de zalm en komkommer en breng het mengsel aan de kook. Roer de maizena erdoor, en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Leg in coupes of schaaltjes de sla en schep het komkommer-zalmmengsel erop, garneer met dille en de kerstomaatjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm-komkommerschoteltje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven