Zalm-komkommerschoteltje
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Schil de ,halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes.
- Snijd de helften in plakjes van 1 cm, blancheer ze 2 minuten in kokend water met wat en laat ze uitlekken
Snijd de fijn, maar houd wat toefjes apart voor de garnering. - Snijd de in blokjes van 1 cm.
- Maak de tomaatjes schoon en halveer ze.
- Dep de komkommerstukjes droog.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ca 2 minuten, voeg de toe en roerbak deze voorzichtig 2 minuten mee.
Roer de met een beetje tot een glad papaje. - Schenk de rest van de en de crème fraiche bij de en en breng het mengsel aan de kook.
- Roer de erdoor, en breng het gerecht op smaak met en peper.
Leg in coupes of schaaltjes de sla en schep het -zalmmengsel erop, garneer met en de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalm-komkommerschoteltje410m
-
Recept
Tartaar van gerookte zalm met komkommer415m
-
Recept
Taartjes met spinazie en gerookte zalm440m
-
Recept
Glaasje gevuld met tartaar van zalm, augurk en mierikswortel430m
-
Recept
Voorgerecht met avocado en zalm415m
-
Recept
Lofbootjes met fruit en zalm415m
Variaties op Zalm-komkommerschoteltje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalm-komkommerschoteltje | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 24 kcal | 1% | 96 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |