Zalm-komkommerschoteltje
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Schil de en halveer hem overlangs.
- Schep de zaden eruit met een lepel en snijd hem in plakjes van 1 cm.
- Blancheer de komkommerstukjes in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
- Snipper de , maar houd wat toefjes achter voor garnering.
- Snijd de in blokjes van 1 cm.
- Verhit de in de wok en roerbak de (drooggedepte) stukjes ca. 2 minuten.
- Voeg de toe en roerbak voorzichtig ca. 2 minuten.
- Roer de met een beetje tot een glad papje.
- Schenk de rest van de en de crème fraîche bij de en en voeg als het mengsel kookt het maizenapapje toe, zodat het geheel wat bindt.
- Roer de erdoor en breng op smaak met .
- Leg onderin coupes of schaaltjes een laagje van gescheurde en schep het zalmgerechtje daarop.
- Garneer met toefjes en een kerstomaatje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tartaar van gerookte zalm met komkommer415m
-
Recept
Carpaccio van gerookte zalm en avacado415m
-
Recept
Taartjes met spinazie en gerookte zalm440m
-
Recept
Lofbootjes met fruit en zalm415m
-
Recept
Voorgerecht met avocado en zalm415m
-
Recept
Glaasje gevuld met tartaar van zalm, augurk en mierikswortel430m
Variaties op Zalm-komkommerschoteltje
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Zalm-komkommerschoteltje | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 101 kcal | 5% | 404 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |