Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm-komkommerschoteltje recept
Zalm-komkommerschoteltje recept

Zalm-komkommerschoteltje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schep de zaden eruit met een lepel en snijd hem in plakjes van 1 cm. Blancheer de komkommerstukjes in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken. Snipper de dille, maar houd wat toefjes achter voor garnering. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de wok en roerbak de (drooggedepte) stukjes komkommer ca. 2 minuten. Voeg de zalm toe en roerbak voorzichtig ca. 2 minuten. Roer de maizena met een beetje melk tot een glad papje. Schenk de rest van de melk en de crème fraîche bij de zalm en komkommer en voeg als het mengsel kookt het maizenapapje toe, zodat het geheel wat bindt. Roer de dille erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg onderin coupes of schaaltjes een laagje van gescheurde slablaadjes en schep het zalmgerechtje daarop. Garneer met toefjes dille en een kerstomaatje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm-komkommerschoteltje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven