Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalmsalade met gravlax mayonaise


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Was de salade en droog ze goed ( centrifuge of slingeren in een theedoek). Schil de komkommer en snijd plakken met een kaasschaaf. Gebruik twee van de mooiste plakken om ze julienne te snijden. Maak de mayonaise van te voren, recept volgt. Bereiding. Meng de sla met 2 eetlepels gravlax mayonaise en leg centraal op elk bordje een hoopje veldsla. Leg daar bovenop twee plakken zalm, garneer met de julienne gesneden komkommer, bijvoorbeeld 3 slierten over dwars in een dollar teken. Maak het geheel af met de gravlax mayonaise. Recept gravlax mayonaise: Doe n eierdooier, sap van n halve citroen en 1 theelepel grove mosterd in een kom. Meng dit goed met een garde en druppel de olie onder voortdurend kloppen met een garde totdat de olie opgenomen is en giet vervolgens in steeds oplopende hoeveelheden de olie toe (2 deciliter olie). Voeg op het laatst de suiker en de dille toe. Saus moet zoet/lichtzuur zijn, pas eventueel de hoeveelheden aan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zalmsalade met gravlax mayonaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven