Oven verwarmen op 175 graden
vorm van 20 cm invetten en passend papier op de bodem leggen
met en citroenrasp(5 gram) naar 38 graden verwarmen
8 min op hoogste stand kloppen
3 min, op halve stand kloppen bloem(120 gram) zeven bloem(120 gram) doorspatelen olie(40 gram) door spatelen
in de vorm verdelen en glad strijken
onder het midden in de oven plaatsen
in 30 min gaar bakken
laten afkoelen
lossen en papier verwijderen
gelatineblaadjes in koud water weken sinaasappelsap(200 gram) en suiker(50 gram)(90 gram) met citroensap(5 gram) verwarmen naar 80 graden gelatine(3 bladen) uitknijpen en oplossen in het warme sap
pannetje met sap laten afkoelen in koud water grand marnier(30 gram) door het sap roeren
ondertussen de slagroom(300 gram) tot 3/4 stijf kloppen
als het sap lobberig begint te worden de slagroom(300 gram) er door spatelen
bisuitplak horizotaal doorsnijden
op de onderlaag de frambozenjam(50 gram) verdelen
hierop de bavaroise verdelen
boven plak er op leggen en licht aandrukken
nu een uur in de koeling plaatsen
75 gr abrikozenjam(200 gram) over de bovenzijde gladstrijken
vruchten pellen, schillen en in plakjes snijden
de taart met de vruchten beleggen
rest van de jam met 30 gr water verwarmen tot het kookt
met een kwast de jam over de vruchten deppen
taart nog 2 uur in de koeling verder laten opstijven
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, gelatine, suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.