Vruchtensalade met Grand Marnier
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
Bijpassend: hoofdgerechten & nagerechten - Vruchtensalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Zeef
Bereidingswijze
- Bereiding salade:
- Meng de met een 0,5 eetlepel zelfgemaakte mayonaise.
- Schil en snijd de brunoise.
- Gebruik overgebleven vruchtvlees voor de siroop.
- Kook gedurende 10 minuten één liter water met de restanten van de vruchtvlees.
- Zeef en vang het nat op.
- Voeg nu het van een halve citroen, 4 eetlepels suiker en de gedroogde vruchten toe en kook het geheel in.
- Voeg de laatste 2 minuten nog 2 eetlepels toe.
- Giet de vruchten af en vang de siroop op.
- De siroop moet stroperig zijn, anders nog even verder inkoken.
- Laat de vruchten uitlekken en afkoelen.
- Opmaak:
- Maak op een bordje een hoopje van de .
- Strooi daarover de vruchten, garneer de verse mangoblokjes er omheen en druppel wat van de zelfgemaakte mayonaise ter versiering.
- Leg op de top nog wat walnoot stukjes.
- Mayonaise:
- Doe één , van één halve citroen en 1 theelepel grove in een kom.
- Meng dit goed met een garde en druppel daarna de olie onder voortdurend kloppen met een garde door totdat de olie opgenomen is en giet vervolgens in steeds oplopende hoeveelheden de olie toe.
- Voeg op het laatst een gedeelte van de siroop toe, de saus moet zoet/lichtzuur zijn.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooier is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 131 kcal | 6% | 524 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |