Vruchtentaartjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van camilla
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vormpjes
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak zanddeegtaart met de , , , en .
- Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Verdeel het deeg in 6 stukken.
- Vet 6 vlaaivormpjes van 10 cm in, prik enkel gaatjes in de bodem en leg op de bodem een cirkel van bakpapier.
- Doe de gedroogde peulvruchten (blinde vulling) in de vormpjes.
- Bak de taartbodems in 25 minuten gaar.
- Maak met de helft van de ingrediënten 3 deciliter banketbakkers room. (ander recept).
- Doe de in de vormpjes.
- Leg het fruit er op (aardbei, framboos, druif, kiwi, banaan en kersen).
- Week in koud de zacht.
- Breng in een steelpan citroensap, en de aan de kook.
- Al roerend de toevoegen.
- Blijven roeren tot dat het is opgelost.
- Laat het afkoelen tot het nog net vloeibaar is en giet het over de taartjes heen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Vruchtentaartjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vruchtentaartjes | 2 | Taart en gebak |
Slanke vruchtentaartjes | 2 | Nagerechten |
Bosvruchtentaartjes met ijs | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 417 kcal | 20% | 1668 kcal |
Vetten | 27 g. | 39% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 24% | 248 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |