Vruchtentaartjes met yoghurtcreme
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Vormpjes
Bereidingswijze
- Kneed de , een snufje , 50 gram , 75 gram en de tot een glad deeg.
- Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Vet 6 kleine taartvormpjes (ca. 10 cm doorsnede in.
- Verdeel het deeg in 6 porties.
- Rol ze tussen 2 lagen vershoudfolie uit tot een lap van 12 cm doorsnede.
- Leg ze in de vormpjes en prik in met een vork.
- Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen.
- Week de in koud water.
- Breng de yoghurt op smaak met en , knijp de gelaine uit en los hem op boven zeer laag vuur.
- Roer hem door de yoghurt.
- Klop de stijf en spatel hem door het yoghurtmengsel.
- Verdeel het mengsel over de bodempjes.
- Snijd het fruit klein en leg het (behalve de ) op de taartjes.
- Zet 2 uur in de koelkast.
- Verdeel vlak voor het serveren de er overheen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en magere yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere yoghurt, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, magere yoghurt, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 207 kcal | 10% | 1242 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 66 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 126 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |