Wafels
- Herkomst Belgie
- Categorie Hapjes
- Wafels recepten
- Bereiden
- Kookboek van samenfelix
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het in de lengte open.
- Breng in een niet te kleine pan de aan de kook met de en het .
- Neem de pan van het vuur en klop de er beetje bij beetje door.
- Laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder het en laat de massa afkoelen.
- Verkruimel de en los de op in 125 mililiter lauwwarm (absoluut niet warmer, anders gaat de levende dood!) water.
- Roer het gistmengsel en de eidooiers door het beslag.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel ze voorzichtig, samen met het , door het beslag.
- Zet de kom op een warme tochtvrije plek en leg een vochtige doek over de kom.
- Laat het deeg in ca. 1 uur in omvang verdubbelen.
- Bereiding:
- Maak het wafelijzer warm.
- Giet er beslag in (de vorm mag niet meer dan voor driekwart gevuld zijn) en bestrooi met wat .
- Bak de wafels in ca. 6 minuten mooi bruin en gaar.
- Bestrooi de wafels met .
- Geef er eventueel verse aardbeien of warme kersen op sap met slagroom bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Wafels
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wafels | 9 | Taart en gebak |
Kaaswafels | 2 | Bijgerechten |
Harde wafels | 2 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- geleisuiker, poedersuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Wafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 428 kcal | 21% | 1712 kcal |
Vetten | 24 g. | 35% | 96 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |