Warm perzikendessert

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Ovenschaal licht invetten.
  3. halveren, ontpitten en in de ovenschaal zetten (helften met de binnenkant van de vrucht naar boven).
  4. Rijkelijk bestrooien met , in elke halve perzik een bolletje doen en schaal in de oven zetten gedurende 20 minuten.
    In de tussentijd klop je de op eventueel met een beetje suiker en spatel je voorzichtig drie grote lepels door de opgeklopte .
  5. Zet koel weg tot gebruik.
  6. Verkruimel de .
    Als de gaar zijn na 20 minuten uit de oven halen en op kleine bordjes plaatsen.
  7. Doe nu een bol op de warme perzikhelft en daarbovenop een flinke klodder mascarponeslagroom, garneer met de koekkruimels.
  8. In de ovenschaal bevindt zich "perzikboter", schep dit over het gerecht heen en serveer meteen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ijs
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in ijs
  • boter en ijs kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
271 kcal
13%1084 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%172 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Warm perzikendessert