Warme kipcurry
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Digipics
- 1 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Breng in een grote pan water aan de kook met het .
- Pas als het water kookt dompel je de kip in het water, en zorg ervoor dat deze onderstaat.
- Laat dit rustig koken met gesloten deksel gedurende 1 uur en 15 minuten.
- Dan haal je de kip uit het water, breng hem over in een voldoende grote kom, dek af met folie, en laat de kip afkoelen gedurende 15 tot 20 minuten.
- Knip de kip door met een kippenschaar en ontvlees deze volledig.
- Het vlees bewaren we netjes in een kom, die we afdekken en in de koelkast plaatsen.
Het kookvocht van de kip houden we voor het maken van de saus.
Zet in een voldoende grote pan 40 gram op een zacht vuurtje, en laat deze smelten, niet bruinen! - Als de gesmolten is voegen we de erbij.
- Onder voortdurend roeren met een garde (klopper) dit mengsel even laten doorwarmen tot je een beetje de geur van patisserie ruikt.
- Dan voegen we met een pollepel het kookvocht van de kip toe, we doen dit lepel per lepel en onder voortdurend roeren met de klopper.
- We krijgen nu een sterke binding en voegen vocht toe tot de dikte van de saus is wat we wensen.
- Om dat te beoordelen moet de saus koken.
- Dan voeg je de curry toe en het bouillonblokje en roer je alles flink door tot het blokje volledig is opgelost.
Het kippenvlees mag indien nodig nog wat kleiner gesneden worden, maar liefst niet te klein, om draadvorming tegen te gaan. - We voegen het vlees nu bij onze saus en laten het geheel nog 5 minuten op een zacht vuur staan alvorens op te dienen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Warme kipcurry heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 68 kcal | 3% | 272 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |