Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens

Ingrediënten

+ -
print

Voor de karamel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de peren.
  2. Hol ze van onder af uit.
  3. Meng de spijs met de boerenjongens en vul daarmee de peren.
  4. Leg op de peer reepjes korstdeeg en bestrijk alles met .
  5. Strooi er over en bak het af in de oven op 200 graden C.
  6. voor ongeveer 15 – 20 minuten.
  7. Maak ondertussen de karamelsaus.
  8. Verwarm de in een passende pan.
  9. Roer met een houten lepel tot de is opgelost.
  10. Laat de licht bruin worden op een laag vuur.
  11. De karamelliseert nu.
  12. Haal de pan van het vuur en blus de met het .
  13. Doe dit voorzichtig, want eventuele spetters van de hete kunnen brandwonden veroorzaken!
  14. Zet de pan opnieuw op het vuur (lage vlam) en kook tot de inmiddels hard geworden erin oplost.
  15. Serveer de peer met een bolletje en de saus en garneer het met een blaadje .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
638 kcal
31%2552 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Warme peer in bladerdeeg, gevuld met amandelspijs en boerenjongens