Warme sinaasappelsoufflé
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Smelt de in een middelgrote pan.
- Haal de pan van het vuur en roer de erdoor.
- Kook nog zachtjes 1 minuut.
- Haal van het vuur, roer langzaam de erdoor en verhit op matig vuur al kloppend tot de saus indikt.
Roer de sinaasappelschil en het erdoor.
Roer driekwart van de suiker erdoor en strooi de rest van de suiker erop.
Vet een soufflévorm van 1,5 liter in met gesmolten .
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Klop de een voor een door het afgekoelde soufflébeslag. - Klop het eiwit stijf.
- Roer 1 eiwit door het soufflébeslag en spatel dan de rest erdoor.
- Schenk het beslag in de vorm.
Snijd met een mes op 2,5 centimeter van de rand in om de soufflé gelijkmatig te laten rijzen.
Bak 45 tot 50 minuten,tot de soufflé stevig is en terug veert als je er in het midden op drukt.
Meng intussen voor de saus, de suiker, , sinaasappelschil en het glad.
Verhit al roerend op laag vuur de saus dik en glad is.
Laat 30 seconden zachtjes koken en haal van het vuur en roer de en het sinaasappelsap erdoor.
Bestrooi de soufflé met de en serveer meteen, Geef de hete sinaasappelsaus erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 663 kcal | 33% | 2652 kcal |
Vetten | 37 g. | 53% | 148 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 61 g. | 23% | 244 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |