Waterkerssoep
- Herkomst Belgie
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van deschepperrony
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Spoel de grondig onder koud stromend water.
- Schil de en spoel ze.
- Maak de groenten schoon en spoel ze goed.
- Hak de blaadjes en de stelen van de fijn.
- Snijd de groenten en de in stukken.
- Smelt de in een kookpot en stoof er de groenten (behalve de ) in.
- Giet er de bouillon en de witte bij.
- Voeg er de bij.
- Laat in 20 minuten zacht gaar koken.
- Mix ze daarna fijn.
- Kruid af met peper, zout en citroensap.
- Roer een eidooier onder de en voeg dit mengsel (liaison) bij de soep.
- Laat de soep niet meer koken.
- Snij de gerookte in reepjes en verdeel ze over de soepkommetjes.
- Giet er de soep op.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Waterkerssoep42u
-
Recept
Waterkerssoep440m
Variaties op Waterkerssoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Waterkerssoep | 3 | Soepen |
Waterkerssoep met garnaaltjes | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 146 kcal | 7% | 584 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |