Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Appel-amandelmarmelade recept
Appel-amandelmarmelade recept

Appel-amandelmarmelade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de appels en wrijf ze droog. Steek er de klokhuizen met een appelboor uit. Leg de appels in een bakblik. Meng het kaneelpoeder en het kruidnagelpoeder en strooi het over de appels. Bak ca. 30 minuten in de oven. Hak intussen de amandelen grof en strooi ze ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd over de appels. Zet het bakblik op een rooster en laat ca. 20 minuten afkoelen.
Verwijder voorzichtig de schil van de appels. Neem het vruchtvlees, het sap en de amandelen met een spatel van het bakblik.
Weeg 1 kg van het appelmengsel af en doe in een hoge pan. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe aan de appel en roer goed doorelkaar.
Breng alroerende aan de kook en kook ca. 6 minuten op laag vuur verder
Vul de potten met het appelmengsel, sluit ze goed af en laat op de kop afkoelen.

Circa 6 maanden houdbaar

Allergenen Informatie

Voor dit appel-amandelmarmelade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven