Weinachts strudel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Ontpit de en snijd deze in stukjes verwijder het steeltje en snijd de in stukjes was de .
  3. Doe alles in een kom en giet hier het sap van een 1/2 en de bij.
  4. Voeg de en een eetlepel toe en bestrooi rijkelijk met .
  5. Alles goed door elkaar mengen en ongeveer 3 uur in de koeling laten staan.
  6. Neem een laag bakblik, smeer de bodem licht in met boter en strooi hier 1 eetlepel op ( goed egaal verdelen).
  7. Bedek de zijkant en bodem met het , de naden goed overlappen en aandrukken.
  8. Prik met eem vork wat gaatjes in het deeg.
  9. Verdeel de vulling over het deeg.
  10. Dan de rest van het goed over de bovenkant verdelen, ruim overlappen en naden eventueel bevochtigen en goed aandrukken.
  11. Nu ook met een vork wat gaatjes in het deeg prikken.
  12. Wat klontjes boter boven op het deeg en bestrooien met de rest van de .
  13. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  14. Plaats de bakvorm in het midden van de oven.
  15. Haal de bakvorm, waneer de bovenkant mooi bruin ism uit de oven.
  16. Zet daarna de oven op 200 graden C.
  17. Leg bakpapier op het rooster en kiep de vorm hierop (bruine kant op bakpapier bodem omhoog.
  18. Plaats het rooster in het midden van de oven.
  19. Nog ongeveer 10 minuten in oven tot de bovenkant mooi bruin is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
188 kcal
9%752 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Weinachts strudel