Wentelteefjes met pruimencompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de , halveer ze en verwijder de pitten.
    Roer het glad met 5 eetlepels .
    Breng het overige sap en de aan de kook.
    Roer het custardpoedermengsel erdoorheen en kook 3-4 minuten op laag vuur.
  2. Laat de compote afkoelen.
    Kluts de met de en een snufje .
  3. Leg de helft van de plakken naast elkaar in een lage ovenschaal, schenk de helft van het eimengsel eroverheen en laat 2 minuten weken.
    Verhit de in porties in een pan met antiaanbaklaag.
    Bak het geweekte brood 2-3 minuten per zijde goudbruin.
  4. Houd warm.
    Herhaal de handelingen voor het overige en bak ook goudbruin.
    Bestrooi de wentelteefjes met .
  5. Dien op met de pruimencompote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
280 kcal
14%1120 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wentelteefjes met pruimencompote