Wentelteefjes van stokbrood met tutti-frutti
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Wentelteefjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Was de gedroogde vruchten met warm water.
- Laat de vruchten 15 minuten weken in het .
- Klop het los met de , de en de .
- Wentel de sneetjes stokbrood door het mengsel.
- Stapel ze op elkaar en bedruip ze nu en dan met het eimengsel tot het brood geheel doorweekt is. (ca. 5 minuten) Kook de zuidvruchten 15 minuten zachtjes in het waaraan poedersuiker is toegevoegd.
- Verhit een deel van de boter in de koekenpan.
- Wanneeer de boter licht gebruind is de wentelteefjes snel aan beide kanten goudbruin bakken.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm, herhaal dit met de volgende sneetjes.
- Verdeel de wentelteefjes over de borden, neem de vruchten met een schuimspaan uit de pan en leg ze bij de wentelteefjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- volkoren stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in volkoren stokbrood
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
- volkoren stokbrood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- volkoren stokbrood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in volkoren stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 232 kcal | 11% | 464 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 6 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 36 g. | 14% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 3 g. | 4% | 6 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |