Wethani kyet (Curry met varkensvlees)
- Herkomst India
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
Doe de , knoflook, , een beetje , , en 1 eetlepel in de mengbeker van een elektrische keukenmachine.
Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is verkregen.
Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Besprenkel het vlees met het vocht. - Schep het even om en laat het een half uurtje staan.
Voeg de resterende en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de pasta toe en breng dit aan de kook.
Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en laat het onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.
Voeg dan de toe en giet er 4 eetlepels water bij.
Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel zachtjes sudderen. - Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor aanbranden bestaat.
Dien het gerecht op met eiermie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Babi Arsik (scherp gekruid varkensvlees)450m
-
Recept
Heet Varkensvlees430m
-
Recept
Babi goelai kling (mild gekruid varkensvlees)455m
-
Recept
Babi manis asem (zoet varkensvlees)41u
-
Recept
Babi roedjak (fijn gekruid licht zuur varkensvlees)440m
-
Recept
Capik curry madras (pittige curry van lamsvlees)43u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 228 kcal | 11% | 912 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |