Whisky-appeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van beamantel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Wel de in de whisky.
Schrap de schil van de en pers hem daarna uit.
Zeef de in een kom. - Snijd de met twee messen klein in het .
- Meng daarna het hele ei en de gezeefde er door heen.
- Voeg de citroenrasp er doorheen en kneed het geheel met een koele hand tot een soepel geheel.
- Maak van het deeg een bal en laat deze minimaal dertig minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. - Besprenkel ze met citroensap en met de whisky.
- Meng ze met de .
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. - Vul het met het appelmengsel en bestrooi met .
- Klop een ei los.
- Bestrijk hiermee de taart.
Bak de taart in vijf kwartier in de oven tot hij gaar en bruin is. - Een sateprikker moer er droog uitkomen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hollandse appeltaart445m
-
Recept
Appeltaart, de lekkerste ooit!41u20m
-
Recept
Appeltaart met havermout en rozijnen41u15m
-
Recept
Homemade appeltaart455m
-
Recept
Appeltaart440m
-
Recept
Appeltaart op de bakplaat41u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 715 kcal | 35% | 2860 kcal |
Vetten | 34 g. | 49% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 121 g. | 46% | 484 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |