Wiener mokkataart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
  2. Splits de .
  3. Klop het eiwit stijf met een snufje en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram en 1 zakje toe.
  4. Spatel de eidooiers er een voor een door.
  5. Zeef de en het boven de kom en spatel het door het deeg .
  6. Strijk de helft van het deeg in de bakvorm.
  7. Spatel 1 eetlepel cacaopoeder door het deeg.
  8. Verdeel met een theelepel klodders cacaodeeg op het blanke deeg.
  9. Klop met de vorm 2 keer op het werkblad, zodat het chocoladedeeg wat inzakt.
  10. Bak de bodem 25 minuten op 175 graden C.
  11. en laat afkoelen.
  12. Snijd de bodem horizontaal doormidden en haal de helften uitelkaar.
  13. Klop 750 gram en het espressopoeder stijf, voeg beetje bij beetje de slagroomversteviger, 2-3 eetlepels en 1 zakje toe.
  14. Strijk 1/3 van de crème over de onderste deegbodem.
  15. Leg het bovenste deel erop.
  16. Bestrijk de bovenkant en de rand met de rest van de crème en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast.
  17. Klop 200 mililiter stijf en doe hem in een slagroomspuit met een grote opening.
  18. Versier de taart met de , de geraspte en de mokkabonen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wiener mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo betty, waarom klop je ook niet de eidooiers stijf en spatel dat door de stijfgeklopte eiwitten, dan kun je het bakpoeder achterwege laten. Wat de vulling betreft zou ik hem hem in drie delen doo... Lees reactie
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
94 kcal
4%1504 kcal
Vetten
1 g.
2%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%160 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wiener mokkataart