Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
    Snijd de groenten fijn.
    Hak de fijn.
    Schil de en maak van 4 balletjes met een lepeltje.
    Snijd de restjes en de twee resterende in stukjes.
    Schil en kook de .
    Kruid de duifjes met en en braad ze even aan in 50 gram .
    Leg ze in een braadslee en zet ze in de warme oven.
    Overgiet ze geregeld met braadvocht.
    Haal ze na 20 minuten uit de oven.
    Snijd de boutjes en de filets eraf.
    Hak het karkas in stukjes en bak dit met de gesneden groenten aan in een scheut .
    Voeg er het kruidentuiltje, de rode , de fond, de , het en de balsamicoazijn aan toe.
    Laat 40 minuten zacht koken.
    Schep er geregeld het vet af.
    Giet het vocht door een zeef.
    Parfumeer met de .
    Bak de appelballetjes in 50 gram en strooi er over.
  2. Laat lichtjes karameliseren en blus met citroensap.
  3. Houd warm.
    Bak in dezelfde pan, in 25 gram , de andere stukjes appel.
  4. Doe er de bij en laat gaar worden.
    Duw dit door een zeef en pureer met de .
    Kruid met , , en .
    Doe het vlees met wat saus in een pannetje en laat warm worden.
    De boutjes moeten iets langer, die moeten gaar zijn.
  5. De filets moeten rosé blijven.
    Schik wat puree en de appelballetjes op het bladerdeeg.
    Leg er de filets en de boutjes op en garneer met peterselie en gefrituurde schorseneer.
    Warm de saus op en klop er wat klontjes door (laat niet meer koken).
    Lepel de warme saus erbij en serveer op een warm bord.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, wijn, azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1367 kcal
68%5468 kcal
Vetten
43 g.
61%172 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wilde duifjes met appel en calvados