Wilde eendenborst met vlierbessensaus

Ingrediënten

+ -
print

Fijne tagliatelle zelf maken van:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak, bereid en kook het zelfgemaakte deeg voor de tagliatelle waaraan de spinazie voor de kleur is toegevoegd, volgens voorschrift net voor het uitserveren in gezouten water met wat olijfolie niet al te gaar.
    Zoek voor de vlierbessensaus de vlierbessen uit, was ze en zet ze op met de rode wijn.
    Laat ze zo lang koken tot de bessen stuk gaan en druk alles dan door een fijne zeef.
    Kook de aldus verkregen puree samen met de wildfond in, totdat de saus iets begint te worden.
    Breng ze op smaak met zout en zwarte peper en voeg dan de vlierbessenjenever toe.
    Schil de goudrenetten en verwijder de klokhuizen.
    Snijd van elke appel 12 partjes en stoof ze licht aan in wat boter.
    Strooi er op het laatst wat suiker over.
    Verwarm een oven voor tot 55º C.
    Bestrooi de eendenborsten licht met zout en witte peper en schroei ze aan beide kanten in een hete koekenpan in de boter dicht.
    Laat de borsten dan, verpakt in de aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven ca. 5 minuten rusten.

    Serveren:
    Bedek het midden van de warme borden met de warme saus.
    Snijd de eendenborsten in dunne tranches en leg ze dakpansgewijs in de saus.
    Leg de partjes gestoofde appel ernaast en een draai er, met een vork, verse pasta bij.
    Serveer het direct uit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tagliatelle, bloem, bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout, zout, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
373 kcal
18%1492 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wilde eendenborst met vlierbessensaus