Wilde rijst met gehakt en olijven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Rijst volgens de gebruiksaanwijzing met water en het bouillontablet gaar koken.
  2. Intussen ui en knoflook pellen en fijnhakken.
  3. schillen en raspen.
  4. verhitten en ui, knoflook en gember ongeveer 2 minuten fruiten.
  5. toevoegen en rul bakken.
  6. wassen, halveren, zaadijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden.
  7. Aan het gehakt toevoegen en ongeveer 8 minuten meebakken.
  8. Tomaten inkruisen, enkel seconde in ruim kokend water onderdompelen, onder koud water afspoelen en ontvellen.
  9. Tomaten in kleine stukjes snijden.
  10. in plakjes snijden en samen met de aan het gehaktmengsel toevoegen.
  11. Peterselie wassen, uitslaan en fijnknippen.
  12. Tomaten en peterselie door het gerecht roeren en ongeveer 4 minuten zachtjes laten meepruttelen.
  13. Op smaak brengen met zout en .
  14. Gare rijst door het gehaktmengsel scheppen en op laag vuur enkel minuten laten staan.
  15. Intussen in een droge koekenpan lichtbruin roosteren en het gerecht ermee garneren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%534 kcal
Vetten
14 g.
20%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wilde rijst met gehakt en olijven