Wilde sla met garnalen en olijven
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Was de sla en de .
- Snijd de in mooie dunne strookjes.
- Bak in een droge gladde koekenpan de lekker knapperig (denk erom dat op het eind de pitten snel kunnen verbranden).
- Laat de even uitleken (hoeft niet) en doe deze in een grote schaal.
- Voeg de de sla, de , de pitten en de door elkaar.
- Meng de samen met de en laat dit op kamertemperatuur komen.
- Voeg de garnalen toe en de mix van en de .
- Probeer dit zo goed mogelijk te mengen.
- Als laatste de er door.
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de grill en voeg daarop de wilde sla.
- Erg lekker als het brood nog warm is.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bruin brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in bruin brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bruin brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bruin brood
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bruin brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 139 kcal | 6% | 556 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |