Wildzwijn met Madeirasaus en een stamppotje van kool
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Rol het uit op een met bestrooide plaat en maak er een rechthoek van waarin het vlees verpakt kan worden.
Leg het deeg vervolgens op een bakplaat met bakpapier, prik er met een vork gaatjes in en laat op een koele plaats afkoelen.
Verwarm een oven voor op 200°C.
Hak de champignons zeer fijn en bak ze op hoge temperatuur totdat het vocht verdampt is.
Laat afkoelen in een zeef.
Doe zout en peper op het vlees en bak in en olie aan alle kanten bruin. - Laat afkoelen.
Bewaar de pan met braadvocht.
Mix intussen de paddenstoelen met de , het en een ei tot een pasta.
Blancheer de buitenste bladeren van de en snijd de nerven eruit.
Droog ze en laat afkoelen.
Leg koolbladeren midden op het deeg en strijk ze in met het paddenstoelenmengsel.
Leg daarna het vlees erop en strijk ook hier champignonmengsel op.
Dek weer af met koolblad en pak het geheel gelijkmatig in de .
Vouw en plak daarbij de randen goed dicht.
Bestrijk het geheel met een kwastje met eigeel.
Leg het geheel op een met bakpapier beklede plaat en zet 30 tot 35 minuten in de oven van 200°C.
Snijd intussen de rest van de groene fijn en kook het beetgaar.
Pureer de .
Maak met wat room en en voeg deze bij de .
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak het krokant.
Gebruik de pan met braadvocht voor het bakken van de fijngehakte en de .
Maak een roux van en en voeg langzaam de en de wild toe en de met .
Voeg de , , in de saus en laat 20 minuten inkoken.
pureer het geheel en zeef de saus en houd ze warm.
Smelt er de zwarte in en voeg wat cayennepeper toe.
Breng op smaak met .
Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Snijd het daarna met een mes in plakken en plaats deze op een bord.
Serveer de stamppot in een ring en leg er het reepje op.
Nappeer met de saus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Salade van rode linzen met kalfstong en kalfswang en een pakketje van snijbiet42u5m
-
Recept
Wildzwijn met abrikozen-roomsaus445m
-
Recept
Wildzwijn stoofpot met paddestoelen42u
-
Recept
Wildzwijn met veenbes saus42u
-
Recept
Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool41u
-
Recept
Gebraden eend met rode kool41u50m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- paneermeel en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel, aardappelpuree, chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- bladerdeeg, paneermeel, aardappelpuree, roomboter, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg, paneermeel, aardappelpuree, chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1635 kcal | 81% | 6540 kcal |
Vetten | 132 g. | 189% | 528 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 50 g. | 19% | 200 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |