Neem de boter en maak deze alvast goed heet in een pannetje.
Dan de uitgebeende wild zwijnbout met de spekschijven inpakken en vastbinden met keukengaren (katoentouw).
Daarna de eroverheen sprenkelen en dan stevig met de kapot gedrukte jeneverbessen(4), tijm(2 eetlepels), het zout(0.5 theelepels) en de peper(1 theelepel) inwrijven.
De bout nu in de braadslee leggen en de hete boter eroverheen gieten om deze hierna bij hoge hitte goed rond om aan te braden.
Pel de uien(2) en hak deze fijn.
Zet nu het vuur onder de braadslee iets lager.
Laat de uien(2) in de pan nu zacht meebakken tot ook deze goudbruin zijn.
Blus het geheel met rode wijn(1 kop) en water(2 kopjes).
Laat het vlees nu bij een milde hitte zo lang braden tot het van binnen nog mooi rosé is.
Ongeveer 90 minuten.
Gedurende het braden het vlees regelmatig draaien en met koud water(2 kopjes) en het braadvocht overgieten.
Na de gaar tijd (een goede 90 minuten) de spekschijven verwijderen en de wild zwijnbout op een voor verwarmde (metalen) schaal leggen.
Giet de resterende jenever(1 stuk)(2) over de bout en steek deze aan.
Wacht tot het vuur van zelf dooft, snijd de bout daarna in dikke schijven en leg ze terug op de schaal.
Doe op elke schijf wildzwijn een schijfje citroen(0.5 schijfjes) en wat van de veenbes compote.
Zet dit even weg op een warme plek.
Ontvet nu de braadsaus door deze te zeven of af te scheppen en voeg vervolgens de zure room(1 liter) toe.
Roer de room(1 liter) er zacht onder.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.