Wildzwijn met veenbes saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Neem de boter en maak deze alvast goed heet in een pannetje.
    Dan de uitgebeende wild zwijnbout met de spekschijven inpakken en vastbinden met keukengaren (katoentouw).
    Daarna de eroverheen sprenkelen en dan stevig met de kapot gedrukte , , het en de inwrijven.
    De bout nu in de braadslee leggen en de hete boter eroverheen gieten om deze hierna bij hoge hitte goed rond om aan te braden.
    Pel de en hak deze fijn.
    Zet nu het vuur onder de braadslee iets lager.
    Laat de in de pan nu zacht meebakken tot ook deze goudbruin zijn.
    Blus het geheel met rode en .
    Laat het vlees nu bij een milde hitte zo lang braden tot het van binnen nog mooi rosé is.
  2. Ongeveer 90 minuten.
    Gedurende het braden het vlees regelmatig draaien en met koud en het braadvocht overgieten.
    Na de gaar tijd (een goede 90 minuten) de spekschijven verwijderen en de wild zwijnbout op een voor verwarmde (metalen) schaal leggen.
    Giet de resterende over de bout en steek deze aan.
    Wacht tot het vuur van zelf dooft, snijd de bout daarna in dikke schijven en leg ze terug op de schaal.
    Doe op elke schijf wildzwijn een schijfje en wat van de veenbes compote.
    Zet dit even weg op een warme plek.
    Ontvet nu de braadsaus door deze te zeven of af te scheppen en voeg vervolgens de zure toe.
    Roer de er zacht onder.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
297 kcal
14%1188 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wildzwijn met veenbes saus