Winterse boerenkool uit de oven met slavinken
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de met de en wat naar smaak tot de
gaar zijn.
Bak ondertussen de slavinken in de tot ze mooi goudbruin en
gaar zijn.
Voeg de gesneden uien toe en bak ze even mee in het braadvet tot ze
glazig zijn en blus af met wat water.
Als ze gaar zijn, afgieten en fijnstampen met de warme en de tot er een smeuige massa is ontstaan.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Schep de boerenkoolstamp over een flinke ovenschaal en verdeel de vinken over de .
Strooi de kaas over het midden van de en de vinken en zet de ovenschaal vervolgens ca. 10 á 20 minuten in de oven tot de kaas
gesmolten is en mooi bruin begint te kleuren.
Serveer de uien-saus apart bij de schotel.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boerenkool met pindakaas430m
-
Recept
Rode kool uit de oven met walnoten en appel410m
-
Recept
Rode kool uit de oven met appel en walnoten445m
-
Recept
Spruitjesschotel met bolognesesaus uit de oven41u15m
-
Recept
Gevulde aardappelpuree uit de oven450m
-
Recept
Andijvie uit de oven met ham en geraspte kaas425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas, melk, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 103 kcal | 5% | 412 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |