Winterse partybites: knolselderij
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Bereiden
- Kookboek van GeaHelms
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Koekenpan
- Pan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Schil de en snijd in blokken.
Kook de , met wat en het sap van een halve (of een scheut citroensap), gedurende een minuut of 15.
Giet de af en pureer met een blender of staafmixer.
Voeg en toe naar smaak, snijd de kruiden fijn en voeg die ook toe. - Schep alles goed door elkaar.
Voeg een klont toe aan het mengsel; het moet redelijk klef zijn zodat het niet uit elkaar gaat vallen in de pan. - Eventueel kan je ook nog wat water toevoegen.
Klop de los in een schaaltje en strooi met kruiden (pakje of zelf mixen) op een bord.
Verhit een flinke laag in een koekenpan. - Wellicht kan je de hapjes ook in een frituurpan bakken, maar zorg er dan wel voor dat je een goede korst maakt zodat het niet een wel erg vet hapje wordt:)!
Maak met twee lepels een soort kleine kroketvormpjes van het mengsel, haal ze door het ei en rol ze vervolgens door de paneermeel op het bord.
Leg het hapje met een vork in de pan en bak in superhete olie rondom, gedurende 1-1,5 minuut (een bruin korstje bakken rondom).
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij en selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 46 kcal | 2% | 460 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |