Witlof-aardappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Taartvorm
  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    Vet de vorm in met een scheutje olie en bekleed hem met de bladerdeegplakjes.
  2. Strooi over de bodem.
    Snijd de in plakjes van 1 cm.
  3. Kook ze in water met in ca. 5 minuten gaar.
    Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de hierein tot hij goudbruin is.
  4. Voeg de gesnipperde toe en bak het mengsel al roerend 8 minuten.
  5. Breng op smaak met en .
    Klop in een kom de 1 voor 1 los.
  6. Voeg de toe en klop goed door.
  7. Voeg en toe en meng.
  8. Voeg een scheutje toe.
    Meng de gare met de gare aardappelplakjes.
  9. Meng dit mengsel door het eiermengsel.
    Breng het gehele mengsel over in de taartvorm.
  10. Dek af met de plajes gerookt .
    Bak de taart 35 minuten in het midden van de warm oven.
  11. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
25
25
25

Variaties op Witlof-aardappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlof-aardappeltaart
VariatieAantalGang
Witlof-aardappeltaart1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg en ketjap of maggi
  • ketjap of maggi past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap of maggi is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
413 kcal
20%1652 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%200 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof-aardappeltaart