Haal het bittere gedeelte eruit
en spoel ze goed in koud water.
Kook de struikjes in ruim water waar wat aan is toegevoegd.
Reken op een kooktijd van 10-12 minuten.
De groente moet nog knapperig zijn.
Laat de groenten uitlekken en knijp er daarna zoveel mogeljk vocht uit.
Smelt de in een pannetje met dikke bodem.
Roer de bloem(30 gram) erdoor en blijf roeren tot er een egale massa is verkregen die makkelijk van de bodem loslaat.
Voeg de melk(3 deciliter) er beetje bij beetje bij onder voordurend roeren totdat een vrij dikke saus is verkregen.
Laat de saus hierna enkele minuten zachtjens, boven een matig afgestelde warmtebron pruttelen.
Roer vervolgens 2 eetlepels geraspte kaas erdoorheen en wat peper en zout(1 stuk), blijf roeren totdat de kaas helemaal is opgenomen.
Neem de pan daarna van de vuurbron.
Wikkel elk struikje witlof(8 struikjes) in een plak ham(8 gram).
Beboter een ovenvaste schaal en leg de witlofrolletjes er naast elkaar in.
Schenk de saus erover en verdeel de rest van de kaas zo gelijk mogenlijk erover.
Leg hier en daar een stukje boter(20 gram)(35 gram) bovenop.
Plaats de schaal hoog op het rooster in de voorverwarmde oven (200 graden C.
in 20 minuten) of iets langer onder een hete grill.
Dien het gerecht op zodra er zich een goudbruin laagje heeft gevormd.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter, oude kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, oude kaas, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter, melk, oude kaas, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Witlof en ham in bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Wat een heerlijk recept, om je vingers bij af te likken en zo makkelijk om te maken! Ik heb er nog een gekookt ei bij gedaan.
Christine 6 juni 2012
Yummy! Beste recept voor Witlof met ham en bechamel die ik tot nu toe gevonden heb. Ik voegde een beetje nootmuskaat aan toe en heb het 20 minuten in de oven gedaan (tijd stond er niet bij).
21 augustus 2011
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.