Witlof-kipschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de in stukjes.
- Pel en snipper de .
- Verhit de in en koekenpan en bak de kipfilets zachtjes bruin.
- Bak de en 1 eetlepel ca. 5 minuten mee.
- Voeg 1 eetlepel en de toe en kook het geheel in tot de helft van het vocht is verdampt.
- Maak de schoon en snijd de struikjes in stukken.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de over de bodem.
- Schep het kippenmengsel erop.
- Roer in een kom de crème fraiche los met het en roer 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel , 75 gram geraspte en een snufje erdoor.
- Strijk dit mengsel over de en kip en strooi de rest van de erover.
- Schuif de schaal in de oven en laat de met kip in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Witlof-kipschotel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Witlof-kipschotel | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 348 kcal | 17% | 1392 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |