Witlof met bechamelsaus uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De struikjes in de lengte in vieren snijden en van de witte kern ontdoen, deze is bitter.
  2. De beetgaar smoren in 20 gram .
  3. De in een beboterde braadslee leggen.
  4. De oven voorverwarmen op 200¢ª C.
  5. De ontdoen van zaadlijsten en zaadjes en in stukjes snijden.
  6. De sprieten in stukjes van 3 mm knippen.
  7. In een steelpannetje 20 gr smelten, warm laten worden maar niet laten verkleuren.
  8. Tijdig de erin strooien en de klontjes eruit roeren met een houten spatel.
  9. Vuur temperen.
  10. Beetje bij beetje de toevoegen.
  11. Goed blijven roeren en pas weer toevoegen als de vorige geheel door de is gebonden.
  12. Het halve bouillonblokje toevoegen en wat .
  13. De erdoor roeren en geheel laten smelten.
  14. Tot slot de en erdoor roeren.
  15. De bechamelsaus over de gieten.
  16. De schaal in het midden van de voorverwarmde oven zetten en ca. 15 min.
  17. afbakken.
  18. Lekker bij gebakken aardappelschijfjes en een parelhoenboutje.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Witlof met bechamelsaus uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

We hebben genoten van dit heerlijke witlofgerecht, super! Zeker voor herhaling vatbaar.
Marielle 9 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
151 kcal
7%604 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof met bechamelsaus uit de oven