Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Wok

Bereidingswijze

  1. De in de lengte doormidden snijden en de harde kern eruit snijden.
  2. Vervolgens over de lengte in drieën snijden.
    De in vieren snijden en het wit eruit snijden.
  3. Vervolgens in stukjes snijden.
    De in de lengte doormidden snijden en de zaadjes verwijderen, en in stukjes snijden.

    In een kommetje een marinade maken van de , het , 1 eetlepel ketjap, de en de kipkruiden.
  4. De kip er door roeren en een minuut of tien laten staan.
    Ondertussen de rijst koken volgens recept.

    De kip op hoog vuur met de marinade in een wok bruin bakken.
    Vervolgens de kip in een kommetje onder aluminiumfolie weg zetten.
    De bij het oliebaksel doen en dan de even roerbakken.
    Dan de kruiden erbij, even doorroeren en de er doorroeren.
    Een minuut of vijf roerbakken.
  5. Dan de , de gembersaus en de ketjap er doorroeren.
  6. De kip erbij en nog even op hoog vuur roerbakken.
    Het gerecht op de rijst serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Witlof met kip op z'n Indisch heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik zou graag willen weten waar ik de gembersaus kan kopen.
Ria 9 februari 2013
Lijkt me heel lekker. Wij houden nogal van Indische gerechten dus dit ga ik een keer maken.
hannie32 12 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
146 kcal
7%292 kcal
Vetten
5 g.
7%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlof met kip op z'n Indisch