Witlofovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in plakjes.
  2. Halveer de struikjes in de lengte.
  3. Verhit 20 gram in een koekenpan en bak de witlofstruikjes al roerend in 10 minuten beetgaar.
  4. Leg de struikjes op een bord en bak het gehakt in het achter gebleven bakvet rul.
  5. Voeg de toe en bak het 3 minuten mee.
  6. Breng het op smaak met zout.
  7. Smelt de rest van de in een pan, roer de erdoor en laat het een paar minuten pruttelen.
  8. Schenk de helft van de erbij en warm al roerend het geheel zachtjes door.
  9. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van de toe en blijf het roeren tot een gladde saus.
  10. Voeg 2/3 van de toe en laat de smelten.
  11. Breng de saus op smaak met zout.
  12. Verdeel de over de bodem van een ovenschaal en leg de erop.
  13. Schep het gehaktmengsel erover en schenk de kaassaus erop.
  14. Leg de plakjes in de kaassaus en bestrooi het gerecht met de rest van de geraspte .
  15. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  16. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 45 minuten bruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Witlofovenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlofovenschotel
VariatieAantalGang
Witlofovenschotel met banaan en appel1Groentegerechten
Witlofovenschotel1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, pesto, kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, kaas, mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
413 kcal
20%1652 kcal
Vetten
29 g.
42%116 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofovenschotel