Witlofsla met spek en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg de reepjes op een vel bakpapier of op een siliconenmatje en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).

    In een mengbeker doe je de zure , de , een flinke scheut , een scheutje en de .
  3. Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje en van de molen toe.

    Snijd de stronkjes eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken.
  4. Doe de in een grote slakom.
  5. Snijd de ongeschilde in fijne reepjes en voeg ze bij de .
  6. Strooi een handjevol rozijnen en de fijngesneden in de sla, samen met de pittige .
  7. Snipper de fijn en werk er de sla mee af.
  8. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe.
  9. Meng alles.
  10. Haal er de belegen bij.
  11. Gebruik een dunschiller om snippers over de sla te strooien.
  12. Snijd de krokante sneetjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.

    Giet de dressing over de gemengde witlofsalade, en klaar!
    Serveer de witlofsla in een soepkom of een diep bord.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en room
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
269 kcal
13%1076 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofsla met spek en kaas